Română English Français

Concursuri

Facultatea de Drept din Iași este implicată în numeroase manifestări de tip concurs (Hexagonul Facultăților de Drept, concursuri de procese simulate etc.).

 

Hexagonul Facultăților de Drept

Este un concurs național care aduce în competiție cele mai prestigioase facultăți de drept din România. Concursul a fost organizat prima dată în anul 1970 (sub forma unui ”triunghiular”), reunind Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj.

În prezent, „Hexagonul Facultăților de Drept” este un consorțiu informal al excelenței în studiul dreptului din România fiind format din Facultățile de Drept din cadrul Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universității de Vest din Timișoara, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Universității din Craiova.

Cele șase facultăți contribuie, prin cadrele lor didactice, la spațiul juridic național și european cu cercetări științifice în domeniul dreptului (tratate, cursuri, monografii, comentarii legislative, diverse studii). Colaborarea acestora se concretizează prin dialogul continuu privind coordonarea planurilor de învățământ și activități științifice comune (redactarea de lucrări științifice, organizarea de conferințe, seminare, sesiuni științifice etc.).

Probele Hexagonului Facultăților de Drept sunt împărțite în două secțiuni astfel:  Secțiunea științifică: drept civil, drept penal și drept constituțional;  Secțiunea sportivă: fotbal, streetball, șah și tenis de masă.

 

Concursuri de procese simulate (Moot Court)

East European Moot Court Competition este un concurs de procese simulate, organizat sub auspiciile Cambridge University și ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. În anul 2012 participanții facultății noastre au obținut premiul pentru cel mai bun speaker și locul al 3-lea, după ce au reușit performanța să ajungă în semifinale.

Alte participări marcante la concursuri de procese simulate: 2008 -  Foreign Direct Investements Moot Court Competition, Suffolk School of Law, Boston-speaker award; 2007: locul I la Concursul de procese simulate din cadrul Patrulaterului Facultăţilor de Drept, Iaşi; 2007, Central and Eastern European Moot Court Competition, semifinaliști și speaker award; 2011,  Central and Eastern European Moot Court Competition, semifinaliști și speaker award.Facultatea de Drept
.

B-dul Carol I nr. 11, cod 700506, IAŞI
Secretariat cursuri IF:
+40 232 201058
+40 232 201158
Fax: +40 232 201858
Secretariat cursuri IFR:
+40 232 201272
Fax: +40 232 201872


Copyright Facultatea de Drept, IAŞI , 2022
Server-ul a generat răspunsul în 0.0218 sec.