Română English Français

Prima pagină

Programul conferinţei format printabil .pdf (click)

Conference BROCHURE .pdf(click)

Link conectare participanţi (prezentatorii au un link diferit de conectare) pentru Main Panel (08.00-14.00): https://uaic.webex.com/uaic/onstage/g.php?MTID=e0661dfc4273d6e07c073ec25bf96490a

Pentru întrebări va rog să scrieţi in secţiunea Q&A urmând să răspundă prezentatorii.


Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Școala Doctorală de Drept, în parteneriat cu Facultatea de Informatică, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților - Centrul Teritorial Iași organizează:

Conferinţa internațională „Perspective juridice asupra Internetului” – ediţia a V-a. Spațiul virtual, ultima frontieră? Încheierea și executarea contractelor –

Spațiul virtual devine din ce în ce mai mult o junglă, cu reguli impuse de cei mai puternici. Oricâte riscuri implică „traiul” în mediul virtual, acesta nu poate fi evitat. Este locul care a devenit indispensabil tuturor, de la autoritățile publice statale, la organizațiile internaționale, sau la actorii care acționează în domeniul privat, fie ei profesioniști sau simpli utilizatori, consumatori, angajați. Noi participanți, cu față non-umană, cum sunt algoritmii, adaugă imprevizibilitate și dificultate mediului, ca în niște veritabile jocuri ale foamei [Suzanne Collins, Hunger Games].

La această a V-a ediție a conferinței vă invităm să găsim împreună cele mai sigure și eficiente căi în jungla spațiului virtual pentru încheierea și executarea contractelor. Sunt binevenite lucrări care tratează orice fel de contracte/acorduri fie ele publice, private sau situate undeva la confluența acestora, precum și aspecte conexe acestora.

Conferința se adresează juriştilor din mediul universitar, doctoranzilor și practicienilor, precum și informaticienilor preocupați de latura juridică a muncii lor, reprezentând o oportunitate pentru dezbateri și pentru identificarea unor idei de rezolvare a complicatelor conexiuni interdisciplinare determinate de utilizarea Internetului.

Comitetul de organizare invită participanţii la o prezentare orală a lucrărilor care se circumscriu temei. Pot fi abordate subiecte din orice domeniu legat de utilizarea Internetului, urmând ca lucrările elaborate să fie publicate, după peer review, în Analele Științifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, seria Științe Juridice, revistă indexată în bazele de date internaționale Hein Online și CEEOL.

Următoarele subiecte circumscrise încheierii şi executării contractelor în spaţiul virtual reprezintă o enumerare exemplificativă: criminalitatea informatică, drepturile omului (dreptul la viața privată, dreptul la libera exprimare, ș.a.), e-guvernare și administrația online, protecția salariatului, comerțul electronic intern și internațional, e-banking, concurența neloială, protecția consumatorilor, protecția datelor cu caracter personal, protecția proprietății intelectuale, inteligența artificială, ș.a.

Înscrierea la conferinţă: link(click)

Fiecare participant la conferinţă se poate înscrie cu o singură lucrare.

Termenul pentru înscrierea la conferință este 30 septembrie 2021.Facultatea de Drept
.

B-dul Carol I nr. 11, cod 700506, IAŞI
Secretariat cursuri IF:
+40 232 201058
+40 232 201158
Fax: +40 232 201858
Secretariat cursuri IFR:
+40 232 201272
Fax: +40 232 201872


Copyright Facultatea de Drept, IAŞI , 2022
Server-ul a generat răspunsul în 0.5277 sec.