Facultatea de Drept din IAŞI

168 de ani de la înfiinţare

Conferinţa Internațională „Perspective juridice asupra Internetului” – ediţia a III-a - Evoluția dreptului prin tehnologie -

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Facultatea de Informatică, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților - Centrul Teritorial Iași și Editura Wolters Kluwer România organizează  

Conferinţa „Perspective juridice asupra Internetului” – ediţia a III-a.

-         Evoluția dreptului prin tehnologie -

Poze eveniment (click)

Programul conferinţei (click)

Evoluția tehnologiei are un ritm atât de rapid, încât apar noi și diversificate provocări pentru lumea dreptului, care așteaptă soluții. Atitudinea de expectativă adoptată de juriști, până acum, nu apare ca fiind una eficientă. Poate a venit timpul pentru o altă abordare: în loc să aștepte apariția problemelor juridice legate de multiplele implicații ale Internetului în lumea dreptului și apoi să se gândească la soluții, să anticipeze, să previzualizeze soluții la probleme care nu există încă.

La cea de a III-a ediție a conferinței „Perspective juridice asupra Internetului. Evoluția dreptului prin tehnologie”, care va avea loc pe data de 26 octombrie 2019, ora 10.00 vă invităm la o dezbatere a implicațiilor Internetului în drept dintr-o optică nouă. Juriștii, cu ajutorul colegilor lor informaticieni, ar putea încerca să identifice metamorfoza instituțiilor tradiționale ale dreptului prin includerea unei variante, Internetul.

Keynote Speakers:

Dr. Eleni KAPROU, Lecturer in Commercial Law, Brunel University London, UK cu tema:

Technology as friend or foe: Regulating for vulnerable users

Dr. Mateja DUROVIC, Reader in Contract and Commercial Law, King's College London, UK, cu tema:

The consumer law challenges of the 4th industrial revolution

Conferențiar dr. Adrian Iftene, expert în Natural Language Processing, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, Decan al Facultății de Informatică, cu tema:

Identification of fake news on the Internet

Conferențiar dr. Ioana Maria COSTEA, expert în Drept financiar, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, Prodecan al Facultății de Drept, cu tema:

The ultimate humanisation: taxation of the machines

Conferențiar dr. Dragoș Teodor GAVRILUȚ, Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, Facultatea de Informatică, Bitdefender Advanced Threat Research Director, cu tema:

The anatomy of Carbanak APT

Conferința se adresează juriştilor din mediul universitar, doctoranzilor și practicienilor, precum și informaticienilor preocupați de latura juridică a muncii lor, reprezentând o oportunitate pentru dezbateri și pentru identificarea unor idei de rezolvare a complicatelor conexiuni interdisciplinare determinate de utilizarea Internetului.

Comitetul de organizare invită participanţii la o prezentare orală a lucrărilor care se circumscriu temei. Pot fi abordate subiecte din orice domeniu legat de utilizarea Internetului, urmând ca lucrările elaborate să fie publicate, după peer review, în Analele Științifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, seria Științe Juridice, revistă indexată în bazele de date internaționale Hein Online și CEEOL.

Următoarele subiecte reprezintă o enumerare exemplificativă: criminalitatea informatică, drepturile omului (dreptul la viața privată, dreptul la libera exprimare, ș.a.), e-guvernare și administrația online, protecția salariatului, comerțul electronic intern și internațional, e-banking, concurența neloială, protecția consumatorilor, protecția datelor cu caracter personal, protecția proprietății intelectuale, inteligența artificială, ș.a.

Înscrierea la conferinţă:

Fiecare participant la conferinţă se poate înscrie cu o singură lucrare.

Termenul pentru înscrierea la conferință este 1octombrie 2019.

Formular înscriere(click)

Nu se percepe taxă de participare la conferință. Facultatea de Drept
.

B-dul Carol I nr. 11, cod 700506, IAŞI
Secretariat cursuri IF:
+40 232 201058
+40 232 201158
Fax: +40 232 201858
Secretariat cursuri IFR:
+40 232 201272
Fax: +40 232 201872


Copyright Facultatea de Drept, IAŞI , 2024
Server-ul a generat răspunsul în 0.2044 sec.